Grandma's Pie Crust Recipe




10 Minute Easy Grandma's Pie Crust Recipe

Ingredients

  • 3 cups pastry flour
  • 1 tëaspoon salt
  • 1/2 cup shortëning
  • 1/2 cup cold buttër
  • 1/2 cup icë cold watër
  • 1 tablëspoon whitë vinëgar
Takes , serves 8.

Instructions

  1. Sift thë flour and salt into a largë bowl. Cut in thë shortëning and thë buttër until thë mixturë rësëmblës coarsë crumbs. Mix thë watër and vinëgar togëthër in a cup. Add thë mixturë to thë crumbs. Mix togëthër just until thë dough is combinëd and handlës wëll.
  2. Sprinklë flour on thë countër bëforë rolling out thë dough. Split thë dough into two chunks.
  3. Roll out onë piëcë on a flourëd surfacë. Roll thë dough about 1/2 an inch largër than your pië pan.
  4. Lay thë crust in thë pië pan and prëss down lightly on thë bottom and up thë sidës of thë pan.
  5. If you arë making just a bottom crust, turn thë ëdgë undër and usë thumbs "flutë" thë ëdgës of thë dough.
  6. If you arë making a doublë crustëd pië, fill thë pië, roll out thë othër half of thë dough and lay it ovër top thë filling. Fold thë top dough undër thë bottom dough and usë your fingërs to sëal it togëthër.
  7. Bakë according to your pië rëcipë.
  8. This rëcipës makës ënough for a doublë crustëd pië.

No comments:

Post a Comment