Chocolate Fudge Pie




50 Minute Easy Chocolate Fudge Pie

Ingredients

  • For thë crust:
  • 1 1/4 cups all-purposë flour
  • 1/2 tëaspoon salt
  • 1 tëaspoon sugar
  • 1/2 cup unsaltëd buttër (cold and cut into half inch cubës)
  • 2–4 tablëspoons cold watër
  • For thë filling:
  • 1 cup half and half
  • 1/4 cup unsaltëd buttër
  • 8 ouncës bittërswëët chocolatë-choppëd
  • 1 1/2 cups sugar
  • 3/4 cup cocoa powdër
  • 1/4 cup all-purposë flour
  • 1/4 tëaspoon salt
  • 2 ëggs
  • 3 ëgg yolks
Takes , serves 8-10.

Instructions

  1. To makë thë crust:
  2. In a largë bowl whisk togëthër flour, sugar and salt.
  3. Add buttër and mix with a fork until it starts to look likë a coarsë mëal.
  4. Add 1 tablëspoon of watër at thë timë and continuë mixing until a dough forms.
  5. Wrap thë dough with thë plastic wrap and rëfrigëratë for 2 hours.
  6. Lightly grëasëd 9-inch pië platë and prëhëat ovën to 350 F.
  7. Takë thë dough from rëfrigërator and roll out on a lightly flourëd work surfacë into a circlë about 1/8 inch thick.
  8. Transfër thë dough to a pië platë and trim ëxcëss of a dough from ëdgës.
  9. To makë thë filling:
  10. In a bowl whisk togëthër sugar, cocoa powdër, flour, and salt.
  11. Combinë in a saucë pan half and half, buttër, and chocolatë and stir ovër a mëdium-low hëat until it bëcomë smooth.( Lët it cool a fëw minutës bëforë you add it ovër dry ingrëdiënts and ëggs)
  12. Add ëggs, ëgg yolks and chocolatë mixturë into dry ingrëdiënts and stir until wëll-combinëd
  13. Transfër filling to pië crust in pan.
  14. Bakë 45 to 50 minutës (until thë cëntër is sët and thë ëdgës start to crack)
  15. Cool 10-15 minutës bëforë sërving.

No comments:

Post a Comment