a blog about recipes ranging from dessert, brownies, cakes to healthy dishes
Chocolate Fudge Pie
50 Minute Easy Chocolate Fudge Pie
Ingredients
For thë crust:
1 1/4 cups all-purposë flour
1/2 tëaspoon salt
1 tëaspoon sugar
1/2 cup unsaltëd buttër (cold and cut into half inch cubës)
2–4 tablëspoons cold watër
For thë filling:
1 cup half and half
1/4 cup unsaltëd buttër
8 ouncës bittërswëët chocolatë-choppëd
1 1/2 cups sugar
3/4 cup cocoa powdër
1/4 cup all-purposë flour
1/4 tëaspoon salt
2 ëggs
3 ëgg yolks
Takes ,
serves 8-10.
Instructions
To makë thë crust:
In a largë bowl whisk togëthër flour, sugar and salt.
Add buttër and mix with a fork until it starts to look likë a coarsë mëal.
Add 1 tablëspoon of watër at thë timë and continuë mixing until a dough forms.
Wrap thë dough with thë plastic wrap and rëfrigëratë for 2 hours.
Lightly grëasëd 9-inch pië platë and prëhëat ovën to 350 F.
Takë thë dough from rëfrigërator and roll out on a lightly flourëd work surfacë into a circlë about 1/8 inch thick.
Transfër thë dough to a pië platë and trim ëxcëss of a dough from ëdgës.
To makë thë filling:
In a bowl whisk togëthër sugar, cocoa powdër, flour, and salt.
Combinë in a saucë pan half and half, buttër, and chocolatë and stir ovër a mëdium-low hëat until it bëcomë smooth.( Lët it cool a fëw minutës bëforë you add it ovër dry ingrëdiënts and ëggs)
Add ëggs, ëgg yolks and chocolatë mixturë into dry ingrëdiënts and stir until wëll-combinëd
Transfër filling to pië crust in pan.
Bakë 45 to 50 minutës (until thë cëntër is sët and thë ëdgës start to crack)
No comments:
Post a Comment