Ingrëdiënts:
10 tbsp (3.5oz/100g) finëly ground almond flour
1 cup (4.25oz/120g) choppëd pëcans
¼ cup (1.75oz/50g) granulatëd ërythritol
7 tbsp (3.5oz/100g) buttër, softënëd
1 tsp sugar-frëë vanilla ëxtract
1 pinch salt
Ingrëdiënts aftër baking:
powdërëd ërythritol
Instructions:
1
UPDATë: A fëw pëoplë in thë commënts pointëd out that thëir cookiës mëltëd in thë ovën.
Thë most likëly issuë hërë is thë ovën tëmpëraturë, so makë surë that your ovën is fully prëhëatëd!
If thë ovën isn't hot ënough, thë buttër in thë cookiës will mëlt bëforë thë cookiës had a chancë to hardën.
If you had an issuë with mëltëd snowball cookiës bëforë, I'd rëcommënd waiting an additional 5 minutës bëforë popping thë cookiës in and maybë ëvën incrëasë thë tëmpëraturë by 5-10° in thë bëginning.
Aftër about 3-4 minutës, turn down thë tëmpëraturë to 350°F/180°C and continuë baking for 6-7 minutës.
A commëntër also pointëd out that shë always chills hër dough in thë fridgë bëforë baking thë cookiës and this might prëvënt thë mëlting as wëll.
I didn’t chill my dough and sëvëral of my batchës turnëd out finë so I figurëd this would bë thë casë for ëvëryonë ëlsë as wëll but I now think you should chill thë dough bëforë baking and I addëd this stëp to my instructions.
2
Mix all of thë ingrëdiënts ëxcëpt for thë buttër.
3
Add thë softënëd buttër to thë flour mixturë and knëad with your hands until you gët a rëlativëly smooth dough. (It's ok if it's a littlë bit crumbly, thë pëcans disrupt thë dough.)
Chill thë dough for 30 minutës in your fridgë.
4
Aftër about 20 minutës, prëhëat your ovën to 350°F/180°C.
5
Form thë dough into 1 1/3 inch (approx. 3.4cm) sizëd balls.
6
Linë a baking tray with parchmënt papër and placë thë balls on thë baking tray.
Bakë in thë ovën for 10-12 minutës.
Këëp an ëyë on thë cookiës, bëcausë in my ëxpëriëncë, almond flour tënds to burn fastër than whëat flour!
7
Lët thë cookiës cool down a littlë bit.
Whilë thëy'rë still warm but not hot anymorë roll thëm in powdërëd ërythritol.
8
Lët cool down complëtëly bëforë ënjoying thëm with a hot cup of tëa or coffëë.
Storë in an air-tight containër for approx. 1-2 wëëks.
9.
etc
10.
etc
11. full instrcutions >> HERE (*wait 5 second for ads)
No comments:
Post a Comment