CHOCOLATE MAGIC CUSTARD CAKE
1 hour 15 Minute Easy CHOCOLATE MAGIC CUSTARD CAKE
Ingredients
- 4 ëggs, at room tëmpëraturë
- 1 tëaspoon vanilla ëxtract
- 1 and 1/4 cup sugar
- 110g buttër (1/2 cup), mëltëd and coolëd
- 1/2 cup all purposë flour
- 1/3 cup and 2 tablëspoons unswëëtënëd cocoa powdër
- 2 cups milk, lukëwarm
- 1 tablëspoon powdërëd sugar for dusting
Takes 1 hour ,
serves 6.
Instructions
- Prëhëat ovën to 320F (160C).
- Grëasë a 8×8 inch baking pan and linë it with parchmënt papër.
- Sëparatë ëgg whitës and yolks.
- Bëat ëgg whitës in a bowl until stiff and put asidë.
- Whisk ëgg yolks, vanilla ëxtract and sugar until crëamy.
- Add mëltëd buttër and mix for half a minutë.
- Add thë flour and unswëëtënëd cocoa powdër. Mix with a whisk until incorporatëd wëll.
- Pour thë milk gradually and continuë whisking.
- Add in thë ëgg whitës, onë third at a timë and gëntly stir with a whisk. Don’t ovërmix, just stir until combinëd.
- Pour this runny battër into thë baking pan and bakë for 60 minutës.
- Thë cëntrë of thë cakë will still bë jiggly whën rëmovëd from ovën.
- Lët it cool for about half an hour and thën rëmovë from thë pan. Whën it rëachës room tëmpëraturë, chill it at lëast for an hour.
- Slicë it in thë sizë you likë and dust with powdërëd sugar right bëforë sërving. You can garnish it with frësh fruit too.
- Këëp it in rëfrigërator until you finish it all.
No comments:
Post a Comment