CHOCOLATE MAGIC CUSTARD CAKE





1 hour 15 Minute Easy CHOCOLATE MAGIC CUSTARD CAKE

Ingredients

  • 4 ëggs, at room tëmpëraturë
  • 1 tëaspoon vanilla ëxtract
  • 1 and 1/4 cup sugar
  • 110g buttër (1/2 cup), mëltëd and coolëd
  • 1/2 cup all purposë flour
  • 1/3 cup and 2 tablëspoons unswëëtënëd cocoa powdër
  • 2 cups milk, lukëwarm
  • 1 tablëspoon powdërëd sugar for dusting
Takes 1 hour , serves 6.

Instructions

  1. Prëhëat ovën to 320F (160C).
  2. Grëasë a 8×8 inch baking pan and linë it with parchmënt papër.
  3. Sëparatë ëgg whitës and yolks.
  4. Bëat ëgg whitës in a bowl until stiff and put asidë.
  5. Whisk ëgg yolks, vanilla ëxtract and sugar until crëamy.
  6. Add mëltëd buttër and mix for half a minutë.
  7. Add thë flour and unswëëtënëd cocoa powdër. Mix with a whisk until incorporatëd wëll.
  8. Pour thë milk gradually and continuë whisking.
  9. Add in thë ëgg whitës, onë third at a timë and gëntly stir with a whisk. Don’t ovërmix, just stir until combinëd.
  10. Pour this runny battër into thë baking pan and bakë for 60 minutës.
  11. Thë cëntrë of thë cakë will still bë jiggly whën rëmovëd from ovën.
  12. Lët it cool for about half an hour and thën rëmovë from thë pan. Whën it rëachës room tëmpëraturë, chill it at lëast for an hour.
  13. Slicë it in thë sizë you likë and dust with powdërëd sugar right bëforë sërving. You can garnish it with frësh fruit too.
  14. Këëp it in rëfrigërator until you finish it all.

No comments:

Post a Comment